Dit jaar valt er wat meer te melden, gelukkig. Zo is er een expositie bij Stroomhuis Neerijnen van 31 augustus tot 15 september 2022 waar prachtige schilderijen van het rivierlandschap te zien zijn. Peters beelden zijn er ook tentoongesteld.
Op 10 september wordt de bronzen trekschuit onthuld langs te vecht in Maarssen. Het beeld staat voor het oude gemeentehuis Goudestein.
In oktober wordt de spieringprijs weer uitgereikt in Tiel. Ten slotte kreeg een aspirant schaapsherder een schaapje cadeau van haar opa en oma dit jaar.

In het voorjaar is in Rhenen het bronzen 'Trekpaard' op een mooie plek in de nieuwe wijk Vogelenzang herplaatst.
Op Vlieland heeft het gerenommeerde restaurant annex galerie 'Het Armhuis' helaas haar deuren moeten sluiten.
De beelden staan nu in de tuin van Museum Tromp’s Huys en bij restaurant Zuiver.
De heer de Koning schreef een ode aan ‘t Armhuis en de Dodo. Klik hier om de ode te lezen.
Gezien de karige corona-periode leek het mij leuk om eens terug te blikken op enkele gebeurtenissen uit het verleden. Zie hieronder: De Monnik, de Moeflon en de Dodo.

Februari/maart 2019: een leuke opdracht voor Kliko Nederland afgerond.
In dezelfde periode voor een spoorwegspecialist een bronzen stoomlocomotief + rails gecreëerd.
In augustus werd in Hydepark, Londen, weer de jaarlijkse 'Remco Run' gelopen.
Op 14 september reikte wethouder en locoburgemeester Jeroen Willem Klomps de 'Bronzen Troffel' uit aan de Nederlands Hervormde Kerk in Nieuwer ter Aa. De kerk is prachtig gerestaureerd.
Op 21 september werd het door het AD tot beste restaurant van Utrecht en omstreken bekroonde Zilt & Zoet in Maartensdijk verrast met een 'Gouden Pollepel'.
Voor de Ridderlijke Duitsche Orde in Utrecht werd een mooie bronzen penning gemaakt.

Otto Roelofsen organiseert al vele jaren de bijzondere 'Concerten bij Kaarslicht' in de kerk op Vlieland. In 2016 werd aan de vermaarde violiste Emmy Verhey, tijdens haar afscheidstournee in de kerk, de 'Bronzen Vioolknop' overhandigd.
De Vlielandse 'Badgastenpenning' is een bronzen penning. Aan de ene kant is het Wapen van Vlieland afgebeeld en aan de andere zijde de Nicolaaskerk.
De penning is ontstaan uit een initiatief van de Haarlemse Vlielandliefhebber Rien Heule en de beeldhouwer Peter Petersen.
In het najaar van 2016 kreeg de Vlielandse dichteres Gerda Posthumus bij het presenteren van haar nieuwe dichtbundel de 'Vlielandse Badgastenpenning' uitgereikt. In het voorjaar 2017 verraste zij op haar beurt Otto Roelofsen met een gedicht en de penning.
De beroemde bandoneonspeler Carel Kraaijenhof ontving hem in de zomer van 2017 uit handen van Otto Roelofsen, na zijn optreden in de kerk.
In juli 2018 werd de alom geroemde countertenor Sytse Buwalda onderscheiden met de Vlielandse Badgastenpennning na zijn prachtige optreden in de kerk. Otto Roelofsen reikte hem uit.
In het voorjaar van 2018 heeft Vlielandse historicus Jan Houter (alias Jan van Vlieland) een bezoek gebracht aan Liesbeth List. Bij deze gelegenheid heeft hij Liesbeth de Vlielandse penning overhandigd. Volgens Jan was ze er zeer verguld mee.

In het voorjaar van 2018 heeft Peter een Pelikanen-opdracht voor Zorgcentrum Maria Dommer uitgevoerd, alsook enkele bronzen troffels voor de gemeente Stichtse Vecht.
In Museum Tromp’s Huys was een leuke tentoonstelling over de geit op Vlieland te zien. In een vitrine stond een bronzen Vlielands geitje te pronken (kleine versie van de grote in de Dorpsstraat).
Op Vlieland kregen de 6 scheidende raadsleden in het voorjaar een kleine replica mee naar huis van de grote bronzen geit. Zij toonden zich heel verheugd.
In 2018 won molen 'De Polder' de Bronzen Troffel. Het ding was tot het geraamte afgebrand en is nu weer prachtig gerestaureerd.

In 2017 werd aan de directie van Kasteel De Haar door de bewoners van het dorp, als dank voor de goede relatie, een bronzen carrouselpaardje aangeboden. Ook in Haarzuilens: Het jaarlijkse golftoernooi om de 'Haarse Haan' werd weer afgesloten met een diner waarbij de wisselprijs werd uitgereikt.
Op Monumentendag 2017 werd door een deskundige jury de 'Bronzen Troffel' uitgereikt aan Kasteel Nijenrode in Breukelen voor de prachtige restauratie van het inrijhek. In de maand september 2017 kon u Peters beelden bij een drukbezochte expositie in Muntendam bekijken.
Bij het bronzen scheepje in de tuin van Museum Tromp's Huys op Vlieland is een mooie herdenkingsplaat aangebracht.
Tijdens een diner in Amsterdam ontving de presentator van het bekende televisieprogramma 'All you need ...' , ter gelegenheid van het 25e seizoen, een bronzen beeldje van de directie van Endemol.
Ten slotte: Bij zijn afscheid in 2017 als directeur en stuwende kracht van het Helen Dowling Instituut, was Bram Kuiper blij verrast met een bronzen stier.

Voor 2016 staan een Pandabeer en een Kiwi op stapel. Ook wordt er gewerkt een mooie gedenkplaquette.
Op 19 augustus vindt de onthulling van een bronzen scheepje in het Tromp's Huys op Vlieland plaats, ter gelegenheid van de ramp van 1666 waarin een grote vloot voor de kust van Vlieland verloren ging. Aanwezig zijn admiraals en bevelvoerders der zeestrijdkrachten en de Britse Ambassadeur.

Eind april werd door Margriet Darwinkel het Kika benefiet diner in De Nederlanden te Vreeland georganiseerd. De opbrengst van de bronzen Oehoe leverde een mooie bijdrage.
Op 13 juni vond het jaarlijkse Helen Dowling Gala plaats in de Fabrique. Weer een mooi resultaat van ruim 2 ton. Er werd flink geboden op de bronssculpturen.
Ook in de maand juni werd op Vlieland de Ommetje Publieksprijs (Geitenpenning) uitgereikt aan de imkers Jan den Ouden en Elsje de Ruyter.
In het Wilhelminapark in Utrecht werd ten gunste van Het Rode Kruis een bronzen Ijsbeer geveild. De Canadese Polar Bears waren de bevrijders van Utrecht 70 jaar geleden. Roos Vonk bracht het hoogste bod uit en werd de gelukkige eigenares.
In Jiulie 2015 vond de officiële uitreiking van de Vlielandse Badgastenpenning plaats, een Initiatief van de helaas te vroeg overleden Vlielandliefhebber Rien Heule en Peter Petersen. De Vlielandse dichteres Gerda Posthumus kreeg de penning uitgereikt door de uitgeefster, bij de presentatie van haar nieuwe bundel.
Twee weken later reikte ze op haar beurt de penning weer uit aan Otto Roelofsen, organisator van de in hoog aanzien staande concerten in de historische Nicolaaskerk.
In augustus werd de "Bolletje Pijltje" trofee ontworpen voor SLS Classic (Rally Scheveningen - Luxemburg - Scheveningen), en stond op Vlieland een bronzen zeehond tijdens een huwelijk centraal in de Kerk.
In Stichtse Vecht speelde tijdens Monumentendag "De Bronzen Troffel" weer zijn rol. In September werd ook ter ere van de plaatsing van de bronzen Zeemeeuw een bezoek aan het Wooldhuis in Vissingen gebracht. De Zeemeeuw kijkt hier vandaan prachtig uit over de boulevard en 't water.
26 november was het begin van een traditie: Het Haarse Haan diner bij de familie Slagt in Haarzuilens. Alle winnaars en finalisten van het jaarlijkse Golftoernooi kwamen, om de Haarse Haan gezeten, bijeen.

Op 17 mei vond het 10e Helen Dowling Gala plaats in De Fabrique.
Een prachtige avond met een recordopbrengst van €342.000,-.
De Oehoe en 't Zwarte Varken leverden toch weer bijna €22.000,- op.

Op 15 juni stond in Utrecht de Dag van het Wilhelminapark op het programma. Ten behoeve van Het Rode Kruis is een bronzen pelikaan beschikbaar gesteld voor de veiling.
Het beeldje was het topstuk van de veiling. Het was een geslaagde dag met een mooie opbrengst voor Het Rode Kruis.

Op 27 augustus werd in de Nicolaaskerk op Vlieland de bronzen Vioolknop uitgereikt aan violiste Emmy Verhey door Otto Roelofsen. Emmy Verhey stopt in 2015 met openbare optredens en zal daarom helaas niet meer op het eiland te beluisteren zijn.

Op open monumentendag (14 september) is de Bronzen Troffel, de jaarlijkse prijs voor de mooiste restauratie, uitgereikt. Dit jaar viel de eer Slot Zuylen ten deel.

Op 19 september Spieringprijs uitgereikt, dit jaar aan Woon Zorg Centrum de Leyenstein in Kerkdriel. De Spieringprijs voor de zorg is een tweejaarlijkse prijs, bestemd voor initiatieven in de zorg die de menswaardigheid bevorderen.

Op 9 oktober vond het Friesland Culinair concert plaats, deze keer ten bate van het Ronald McDonald Kinderfonds. De opbrengst bedroeg €5.000. Dat was een mooi bedrag gezien de omvang en de aard van dit evenement. Het leeuwendeel kwam van visondernemer André Sterk, die op de bescheiden veiling voor twee mille een dodo kocht. Het beeld is gemaakt door Peter Petersen uit Maarssen en werd aangeboden door Dhr Wim Luisman via Restaurant De Hinde in Hindeloopen.

Op 26 oktober werd de Haarse Haan aan de winnaar van het gelijknamige golftoernooi van golfclub G.C. De Haar te Haarzuilens

In november heeft Peter een beeldje van een ijsbeer beschikbaar gesteld aan Maarssen on Ice. Het beeldje wordt als wisseltrofee ingezet voor de ijshockey competitie.


Nadat in februari in het programma "Koffietijd" een week aandacht aan "Johnny de Pony" is besteed bracht het beeldje een mooi bedrag op voor De Waddenvereniging.
Op 1 juni werd een bijdrage geleverd aan de benefietrally en veiling van Rotary Stichtse Vecht. Op dezelfde dag vond het jaarlijkse Helen Dowling Gala Plaats. Dit keer werd een replica van de Vlielandse Zeearend geveild.
Ook in juni was het afscheid van Commisaris van de Koning Robertsen. Door de voorzitter van het bestuur van de Hogeschool Utrecht werd een nijlpaardje aangeboden.

Medio 2012 werd een bronzen geit aan de collectie Bastin toegevoegd; een jaar later verreikt een bronzen koe op het landgoed Anderstein in de collectie Van Beuningen.
In september werd bij Deloitt het afscheid van Dhr van Dorp met Tineke Schouten gevierd. De "Olifant" werd bij deze gelegenheid geveild.
De "Polderpenning" werd uitgereikt aan Dhr Bert Groen, voorzitter van de Landinrichtingscomissie Noorderpark.
Op Monumentendag werd door wethouder Cultuur en Monumenten Gera Helling de Bronzen Troffel overhandigd aan de familie Beelaerts van Blokland.
In november werden "Juliana" en "Gans" geveild bij het Heartbeat Gala.

In december heeft Peter een ontwerp aangeleverd voor de ambtsketen van "Stichtse Vecht" en meegewerkt aan "Touval". Zie www.touval.nl
In november is bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam de Andreas Award uitgereikt aan Dhr vd Beek.
Ook is de twee-jaarlijkse Spieringprijs weer uitgereikt door Dhr. Van Verschuer namens de Stichting Fundatie voor Christelijke Belangen. Klik hier voor meer informatie.
De publieksprijs ´t Ommetje is in oktober weer op Vlieland uitgereikt. De bronzen penning is dit jaar naar Dhr Dirk Bruin gegaan voor zijn inspanningen ten behoeve van het behoud van de militaire geschiedenis van Vlieland.

Na mooie tentoonstellingen in Naarden en Loosdrecht konden dit jaar enkele grotere beelden gerealiseerd worden. Zo werden er een levensgrote "Geit" voor een familie in Zuid Holland en een "Opvliegende Meeuw" voor Installatie Werk Midden Nederland gemaakt. Binnenkort wordt het beeld "Gans met jongen" geplaatst bij wellnesscomplex SpaSereen in Maarssen. Voor Huize Maria Dommer werden fraaie Pelikaanpenningen gegoten en voor Exploitatie Maatschappij Hoek de grondlegger van het bedrijf vereeuwigd. Inmiddels is het Haarzuilense golftoernooi om de "Haarse Haan" weer van start gegaan.
Op 21 mei vond het jaarlijkse Helen Dowling Gala plaats.

"Topstuk op de veiling was een bronzen Pauw van Peter die €30.000 opleverde" - Stan Huygen Journaal.

Ook werd hoog geboden op een rondleiding over het Binnenhof door Frits Westers met minister Opstelten en op het mooie arrangement van "Rederij de Behouden Vaart". Tot nu toe werden opvallend veel kleinere opdrachten uitgevoerd die veelal iets met promoties op wetenschappelijk gebied te maken hadden. Dit jaar komt er weer een bescheiden presentatie van Peter's beelden in de historische riddertuin van Landgoed Vollenhoven op 25 t/m 27 juni.

Dit jaar is begonnen met de Expositie "De Eenhoorn, een mythe van wereldformaat" in het Westfries Museum te Hoorn. In Mei en Juni dit jaar zullen de stichting "De Nees" van Johan Neeskens en het "Helen Dowling Gala" weer een rol spelen. Ook is een expositie op de Buitenplaats Zuilenveld in Oud Zuilen gepland voor 5 en 6 juni ism Collectie Mennink. Eind maart wordt een bronzen Pelikaan uitgereikt aan de winnaar van de TEN HAVE Change Mannagement Essaywedstrijd. Het werk gaat lekker door; Peter boetseert momenteel een jonge zeehond in was. De belangstelling voor Peter's tijdloze beelden lijkt elk jaar groter te worden; Naast de permanente exposities vonden er mooie tentoonstellingen plaats zoals op 't landgoed van de familie Van Beuningen, bij de nieuwe galerie van Gerard Ekelenkamp en in het Westfries Museum. Internationaal was er ook success; Een aantal beelden zijn richting de VS, Zwitserland en China verscheept. Tijdens het Helen Dowling Gala en het FC Utrecht Gala brachten de te veilen sculpturen veel op. In de Nicolaaskerk werden de bronzen Mosselen uitgereikt.