Kampen 11-9-2020

Waarde heer Petersen,

Was verrast en ook gestreeld door uw wederkerige telefoontje naar aanleiding van mijn telefonisch contact met u, voortkomend uit bewondering die mijn vrouw Emmy ( tuinarchitecte) en ik ( gepensioneerd Telegraaf redacteur) koesteren voor uw, wat wij vinden, prachtige zinvolle kunst.
De schoonheid en de kunstzinnige trefzekerheid daarvan deed ons besluiten ogenblikkelijk een van uw werkstukken te kopen, zodra die kans zich voordeed. Die kwam er toen wij dit jaar het Armhuis op Vlieland bezochten en een van uw scheppingen, een klein formaat Dodo in brons, op onze eettafel prijkte. Mijn vrouw en ik werden meteen onder de indruk door de buitengewoon kunstzinnige wijze waarop dit beeldje in zijn oorspronkelijke vorm zo treffend, bijna aandoenlijk belijnd was gemaakt.
Eerder op het eiland raakten we al onder de indruk van uw, zoals wij dat zien, wellevende kunst. Op Vlieland in bijzonder genietend van het indringende bronzen beeld van de Zeearend op de dijk langs het Wad op Vlie. Het met breed gespreide vleugels afremmend landen van deze majestueuze vogel, precies op het snijvlak van bijna al de grond rakend, roept een spanning op waardoor je iedere keer opnieuw ademloos naar dit machtige beeld blijft kijken.
Maar wees gerust. Ook uw Dodo staat in ons klassieke woonhuis, een voormalige gerenoveerde stadsboerderij in de binnenstad van Kampen, zo levendig, ja bijna startklaar om te vertrekken op tafel te pronken dat wij iedere ochtend opnieuw verrast opkijken (overigens wel met heel veel plezier) dat de vogel nog niet is gevlogen. Wel wetende dat Dodo’s in het geheel niet konden vliegen, daar ze anders wel aan de vraatzucht van Nederlandse kolonisten waren ontkomen en daarmee niet uitgestorven. Maar dit terzijde. Nogmaals alle hulde voor uw bewonderenswaardige werk. Wie het ons vraagt, een lust voor het oog!

Met de hartelijke groeten
Henk en Emmy de Koning


Terug naar de overzichtspagina.