In de afgelopen jaren heeft Peter Petersen verscheidende noemenswaardige exposities gehad. Hieronder vindt u informatie over een aantal exposities uit Peter's verleden.


Van 31 augustus tot 15 september 2022 zijn Peters beelden tentoongesteld bij Stroomhuis Neerijnen, waar ook prachtige schilderijen van het rivierlandschap te zien zijn. Zie stroomhuisneerijnen.nl voor meer informatie.
Kunst en Cultuur in een prachtig landschap. Bekijk de bronssculpturen van Peter Petersen en schilderijen van Marleen Koller in het oude stroomhuis van 1 t/m 30 augustus.
In de maand september 2017 nam Peter deel aan een drukbezochte expositie in Muntendam.
In het weekend van 4 en 5 juni 2016 kon u werk van diverse kunstenaars, waaronder ook Peters Grutto, bewonderen bij de expositie 'De kunst van drijfveren en slagpennen'. De expositie was gesitueerd in en om oude boerderij 'De Wetering' in Schoonrewoerd.
Een grote expositie met werk van Peter Petersen en Ronald Habraken.
De expositie vond plaats in het prachtig gerestaureerde koetshuis van de boerderij 'Arbeid Adelt' te Loosdrecht. De opening werd verricht door de heer Joost Boermans, wethouder Monumenten, Kunst en Cultuur van de Gemeente Wijdemeren.
Het Westfries Museum in Hoorn, met de dodo al in de collectie, stelde de bronzen eenhoorn ten toon bij expositie "De Eenhoorn, een Mythe van Wereldformaat" van 2009/2010. Centraal stond de eenhoorn uit het stadswapen van Hoorn. De tentoonstelling werd een groot success met de bronzen eenhoorn prominent aanwezig!
Een gezamenlijke expositie op de glooiende groene heuvels van Golfclub Olympus. Op diverse locaties binnen het golfterrein waren sculpturen van verscheidene kunstenaars te zien. Peter's bronzen beelden hadden een mooi plekje bij hole 4 ingenomen.
De heer Boele Staal, Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, en liefhebber van de schone kunsten heeft deze grote overzichtsexpositie geopend.
Naast de beelden van Peter waren schilderijen van Lies Hogen Esch en sieraden van Odessa Bauer, gefotografeerd door Matilde Karrer, te bezichtigen.
Ter gelegenheid van deze tentoonstelling was aankomsthal 4 omgebouwd tot expositieruimte voor de sculpturen van enkele beeldhouwers, die speciaal voor de gerenommeerde Schiphol-collectie werkten. Aansluitend werd gewerkt aan een hedendaagse versie van De Nachtwacht.
In 2004 vond er een grote expositie plaats op het uitgebreide complex van internationaal farmaceutisch concern Solvay. Het bedrijf heeft tijdens deze tentoonstelling een kerkuil aangeschaft.
Commissarissen van de Koningin stelden in 2001 hun favorite kunstwerken ten toon in het Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag.
Permanente expositie voor een internationaal publiek.
Door de nauwe band met Vieland is het geen wonder dat Peter's beelden ook daar te zien zijn. . Afgezien van de zeearend op de dijk en de geit in de dorpsstraat, is er permanent werk te zien in Museum het Tromp's Huys. (Op zichzelf al het bezoeken waard om het mooie gebouw en de bijzondere collectie.) Ook zijn er bij restaurant 'Het Armhuys' een aantal geëxposeerde beelden te vinden.
Een grote, goed bezocht expositie in de tuinen van het museum. Ter afsluiting was er een speciale dodo-middag, en een onnavolgbare toespraak van nobelprijswinnaar en kunstliefhebber professor M.Veltman.
In de fraai gerestaureerde ommuurde bloementuin van Landgoed Vollenhoven kunt u Peter Petersen's beelden tijdens de jaarlijkse zomerexpositie bezichtigen.
Grote expositie in Kasteel Groeneveld; Nationaal Centrum voor Bos, Natuur en Landschap, te Baarn. In het koetshuis vond een speciale thema tentoonstelling plaats, "Kijken met je handen". Deze werd drukbezocht, en liet de bezoekers op te tast kunst ervaren.
Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de Keukenhof werd een expositie geörganiseerd.
De expositie, samengesteld met werk van een select gezelschap Nederlandse beeldhouwers, werd geopend door Koningin Beatrix..
Expositie van Peter's beelden tussen een grote collectie schilder- en tekenwerken van Jan Voerman en Anton Pieck
Tentoonstelling in het kader van de Harderwijkse Visserij.