Recordopbrengst op vierde gala-avond van het Helen Dowling Instituut te Utrecht; € 340.000,00
De presentatie van de avond was in handen van Anita Witzier, die het werk van het instituut een warm hart toedraagt. Een verfijnd vier gangen diner met daarbij spectaculaire optredens maakten de avond tot groots evenement.

Opbrengst Veiling en Verloting
Tijdens de veiling, onder leiding van veilingmeester Diederik Westerhuis, zijn veel bijzondere stukken onder de hamer gegaan. Hoogtepunt was het bronzen beeld 'De Aalscholver' van kunstenaar Peter Petersen, dat maar liefst € 31.000,- op bracht. Het privéoptreden van Frans Bauer leverde € 28.000,- op. De vernoeming van de Tulp, van dhr. Botman, leverde € 13.000,- op. Het schilderij 'Nieuwegracht' van Jits Bakker leverde
€ 9.500,- op en de training van Willem van Hanegem € 6.000,-. De veiling was in totaal goed voor een totaal bedrag van € 186.000,-. In totaal waren er 500 gasten aanwezig op deze bijzondere avond waaronder de burgemeester van Utrecht, dhr. Wolfsen, minister Donner, minister ter Horst, Alexander Pechtold, en vele anderen.

Het Helen Dowling Instituut kan door met haar werk
Het Helen Dowling Instituut biedt professionele psychosociale begeleiding aan mensen met kanker en hun naasten. Dit gebeurt op individueel niveau of in groepen. Doel is mensen te helpen de ziekte emotioneel te verwerken. De begeleiding staat open voor iedereen, ongeacht de fase van de ziekte of de prognose. In 2007 begeleidt het instituut ruim 1000 mensen. Daarnaast wordt wetenschappelijk onderzoek verricht en worden artsen en verpleegkundigen geschoold in de wijze waarop ze het beste kunnen communiceren met hun patiënten.

Terug naar de overzichtspagina.